Annonse

Streik rammer barnehager og skoler


Barnehager og SFO blir rammet av streik

Sju barnehager i Kristiansand stenger klokken 14 kommende onsdag. Årsaken er den politiske streiken som LO, UNIO og YS har varslet, mot regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven. I tillegg blir SFO ved to skoler stengt.

– Vi har prøvd så langt det er mulig å opprettholde tilbudet ved hjelp av vikarer og å hente inn bemanning. Aller helst ville vi at ingen skulle bli rammet av streiken, forteller seniorrådgiver i oppvekstsektoren i Kristiansand Kommune Svein Tore Kvernnes.

Han oppfordrer foreldre og foresatte til å sjekke hver enkelt barnehages hjemmeside, og det skal også ha blitt sendt ut brev til de som blir rammet av streiken.

Hør seniorrådgiveren fortelle om streikens utslag her. Saken fortsetter under spilleren.

Askeladden, Fergefjellet, Kløvergården, Ravnedalen, Sløyden, Tinnstua og Veslefrikk stenger alle klokken 14.00. På Møllestua barnehage stenger alle avdelinger utenom Basilikum, og Kompetanseavdelingen på Hellemyr barnehage blir også stengt fra samme tidspunkt.

SFO ved Vardåsen skole og Voiebyen skolen stenges også klokka 14.00.  Det blir et begrenset tilbud til 30 barn på SFO ved Strømme skole.

– Vi prøver å legge opp til at de med størst behov får de plassene, forteller Kvernnes.

Ingen skoler blir stengt som følge av streiken melder Kristiansand Kommune på sine nettsider.

I Songdalen kommune blir ungdomsskolen stengt klokken 14 da de aller fleste ansatte har meldt fra at de legger ned arbeidet under streiken.

Alle andre enheter vil opprettholde drift under streiken.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar