KRS247.no

Henter værvarsel...

Storstilet rusfri nyttårsfest på festningen

– Dette skal være en rusfri nyttårsfest på ungdommens egne premisser, i trygge og gode rammer, og med et innhold og program som unge liker og setter pris på. Her skal det være knallgøy å være med. Så her er det bare å kaste seg på og bli med, smiler Mia Jacobsen fra Blå Kors Ung som nyttårsaften inviterer ungdom i aldersgruppen 13-18 år fra hele Kristiansand til storstilet nyttårsfeiring på Christiansholm Festning i Tresse.

Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Blå Kors Ung, Kristiansand kommune og Kulturhaven, det nye kulturtilbudet rettet inn mot barn og unge som Blå Kors Kristiansand startet opp tidligere i år.

Fritidsetaten i Kristiansand kommune forespurte Blå Kors Kristiansand om det var mulig å innlede et samarbeid med tanke på å lage et rusfritt nyttårsarrangement. Mia Jacobsen tente på ideen og mente at hennes store drøm om et stort arrangement for byens unge på Festningen kunne la seg realisere.

Mange bidragsytere
– Dette er et prøveprosjekt for å se om det er liv laga og noe som ungdommene ønsker å være med på, sier hun.
Kommunen bidrar med lokaler. Blå Kors Ung, Kulturhaven og Blå Kors Kristiansand tar hånd om all organisering, innholdet i nyttårsfesten, og alle brikker som er nødvendige å ha på plass rundt arrangementet slik at det kan gjennomføres på en god måte for alle som er med.

– Vi har også med en rekke frivillige for å sikre at dette blir en fest som alle kan trives med å være deltakere på, sier Mia Jacobsen.

Norge råeste street workout-lag, Team Physix fra Oslo stiller med fullt mannskap for å lage liv og mye moro gjennom hele kvelden.

– Det er et topp nivå på gjengen, sier Jacobsen.

Høyt nivå
Team Physix er Norges største og mest kjente street workout-lag, bestående av 20 gutter og fire jenter i alderen 11-45 år, lokalisert på Østlandet.

I følge egen nettside så legges det vekt på at de som er med aller er blitt forent igjennom fascinasjon for kroppskontroll og hvor sterk menneskekroppen kan bli gjennom kun bruk av egen kroppsvekt.

Ahmed Valentino Kerigo som er verdensmester i Street Workout/Calisthenics, som denne sporten omtales som og som gjerne kan sies å være en avansert form for turning, blir selvsagt med. Nivået anses å være meget høyt.

– Vi er glade for at de har takket ja til å komme. De representerer det som er målgruppen til Blå Kors Ung, i tillegg til at de er solide forbilder, sier Jacobsen.

Gamesenter og mye moro
De blir også konferansierer til de ulike innslagene som skal finne sted utover kvelden.

DJ for kvelden blir DJ Marvex. Det blir en rekke overraskelser, det blir street food og electric waffles. Et eget gamesenter blir etablert. Det blir satt ut tegnebord og mye mer, aktiviteter som ungdommene selv har sagt de gjerne vil ha med på et arrangement som dette.

Den blå løperen vil bli lagt ut, hvor de som ønsker kan bli fotografert og få med seg hjem et bilde som et godt minne.

– Vi vil ha med så mange som mulig. Hvis det er mammaer, pappaer, bestemødre og bestefedre som har lyst til å være med og bidra med alt fra å lage mat, til å være med som vakter eller fylle andre oppgaver, så er det hjertelig velkommen. Det er bare å ta kontakt, sier Mia Jacobsen.

De frivillige vil alle få seg servert et godt måltid varm mat.

Videosnutter
Aldersgruppen 13-18 er valgt fordi det er samme aldersgruppe som fritidsklubbene i byen henvender seg til. Samtlige av dem vil bli kontaktet med oppfordring til de unge om å melde seg på. På skolene kommer det plakater. De unge som nå er i praksis hos Blå Kors Kristiansand får ansvaret for å promotere arrangementet. Det er også i gang et samarbeid med medielinjene på de videregående skolene for å få laget små videosnutter som legges ut på Facebook og Instagram for å oppfordre ungdommene til å bli med.

– Vi har svært god plass, og vi kan bli mange, veldig mange. Vi har satt en grense på maks 200 ungdommer. Arrangementet er som nevnt rusfritt, og vi tror vi kan gjøre dette til en skikkelig spesiell og artig opplevelse for de unge, sier hun.

Sikkerheten i høysetet
Sikkerheten er satt i høysetet for å sikre at ingen utenforstående tar seg inn på festen. Det vil bli samarbeidet tett med et vaktbyrå. Det har vært dialog med politiet som er klar over arrangementet og som vil ha et våkent øye på hva som skjer i området utenfor. Spesialsykepleier og lege er også på plass. Videre så blir de ungdommene som har behov for det, kjørt hjem etter at det hele er slutt.

– Vi vil ha så god oversikt over hver enkelt ungdom, med navn, telefonnummer og hvem vi kan kontakte dersom det skulle bli behov.

– Tresse er blitt mer og mer en plass preget av fyll nyttårsaften. Vi ønsker å ta Tresse tilbake. Vi har fått mange tilbakemeldinger på at det å ha et rusfritt alternativ, er noe mange som både unge og foreldrene setter pris på, sier Mia Jacobsen.