Annonse

NHO vil ha 77 storkommuner


Foto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

Næringslivets hovedorganisasjon ønsker adskillig færre kommuner enn vi har per dags dato. Den nye storkommunen Kristiansand bør inkludere Birkenes, Iveland, Lillesand, Vennesla, Kristiansand, Søgne og Songdalen.

Det melder VG i dag. Organisasjonen ønsker å kutte antallet kommuner fra 428 til 77.

– Våre utredninger viser at den beste løsningen er at vi ender med 77 kommuner i Norge, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund til avisen.

NHO har studert folks pendlevaner og flyttemønstre lokalt, og kommet frem til 77 regionkommuner. Lund mener tvang må brukes når kommuner ikke ønsker sammenslåing. Hun mener mange kommuner sliter med å kunne tilby alle de tjenestene som kreves.

– Det er bedre å handle nå, før lokalsamfunnet utarmes og dør ut, sier Lund.

Hun vil heller ha en stor kommunereform nå, fremfor en liten.

– Hvis vi ikke får til en kommunereform som monner, så er det bedre å la være. Da får vi en skinnreform som fryser en dårlig struktur i lang tid, forklarer Lund til VG.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer