Annonse

Store snømengder kan gi vårflom i elver på Agder


Fra flommen i Otra i 2007 | Foto: Tor Erik Schrøder

Store snømengder i fjellet med høye temperaturer og ekstra nedbør gjør at fagfolk nå advarer mot mulig vårflom i hele landet. På Sørlandet er muligheten forholdsvis liten i forhold til resten av landet, men StormGeo advarer mot å avfeie muligheten.

– Snøen skal smelte og renne vekk et sted. Det er store snømengder i fjellet, og kombinert med stor økning i temperaturen blir det mye snøsmelting, sier Cecilie Villanger til KRS247.

– Hva med det øvrige været de neste dagene da?

– Det er lavtrykk og nedbør som står på menyen, dessverre. Det kommer til å være grått og litt regn som kommer til å prege været i landsdelen til noen dager uti juni. Da kan det komme mer sol.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer