Annonse

Stiller alternativ liste til kirkevalget


Foto: Tor Erik Scrøder - www.kengurufoto.no

En gruppe som vil at homofile skal kunne gifte seg i Den norske kirke bestemte i går kveld å stille egen liste ved høstens valg til Agder og Telemark bispedømmeråd. Det har aldri skjedd før.

Kontaktperson for Åpen folkekirke i det sørligste bispedømmet, Kjetil Drangsholt, forteller til Fædrelandsvennen at de har bestemt seg for å stille en alternativ liste til bispedømmets «offisielle»for å synliggjøre at det finnes et klart alternativ for alle som ønsker en åpen, inkluderende folkekirke.

Drangsholt understreker at den alternative lista ikke skal fylles opp med mennesker som kun er opptatt av kirkens forhold til likekjønnet ekteskap.

For to uker siden forelå «den ordinære» nominasjonslisten Agder og Telemark bispedømme, og i forrige uke fortalte avisen at fem av de 18 nominerte er for å åpne for vigsel av likekjønnede, ti er i mot, og tre sier de ikke har bestemt seg.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar