Annonse

Sterk hotellsommer i Kristiansand


Frode Jansson, direktør ved Radisson Blu Caledonien Hotel i Kristiansand.

Hotellene i Vest-Agder har i sommermånedene hatt en økning i antall overnattinger på nærmere 9 prosent sammenlignet med fjoråret. Det viser nye tall som fra Statistisk Sentralbyrå.

I juni til august overnattet 257 712 personer i fylkets 26 overnattingssteder. Tallene for samme periode i fjor var 235 987. Det var juli måned som utgjorde økningen. De to andre månedene viste begge en svak tilbakegang i antall overnattingsdøgn.

– Vi så også stor en oppgang i sommer, som alle andre gjorde. Det sier Frode Jansson, direktør ved Radisson Blu Caledonien Hotel i Kristiansand til KRS247.

Han mener at det er flere årsaker til den store oppgangen spesielt denne sommeren og særlig toppmåneden juli 2015.

– Vi så at kronekursen falt,  og dermed ble det dyrere å feriere i utlandet. I tillegg hadde vi Tall Ship Races siste uken i juli som var med på å trekke opp snittet veldig.

– I juli har vi hatt en god miks av alle mulige typer gjester, både forretningsreisende, grupper og fritidsreisende, sier Jansson til KRS247.

Også Benedikte Rosland, som er direktør for Hotel Norge i Kristiansand hadde gode tall i sommer. Hun mener at de reisende heller vil reise for å oppleve, og ikke bare ligge på stranda.

– Barnefamilier har fire gode hotell-alternativer her i Kristiansand, og selv om vi ikke er ett av dem, så måtte vi i juli bruke alt av ekstrasenger og barnesenger, sier hun.

 

 

 

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer