KRS247.no

Henter værvarsel...

Starter trolig politisammenslåingene i Agder

Den nye operasjonssentralen for det sammenslåtte Agder politidistrikt skal være klar tidligst neste høst i Kristiansand. Politidirektoratet har en tanke om hvilke operasjonssentraler som skal slås sammen først og vil begynne med Agder og Finnmark fordi de er enklest.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård sier til Politiforum at de ikke får en prøveperiode og må tenke på hvor stor risiko det er å slå sammen sentralene.

– Vi går gjennom planene nå, det er slik at forskjellige steder har forskjellige bygningsbehov. Vi kommer til å ha en tentativ rekkefølge for alle klar på nyåret. Litt av poenget med å kjøre de enkleste først, er at vi kan lære av det. Så gjør vi oss erfaringer underveis, som gjør at rekkefølgen kan endres, forklarer avdelingsdirektør i Politidirektoratet, Frode Hermansen, til nettstedet.

Han sier også at det er knyttet usikkerhet til hvor raskt arbeidet med å slå sammen operasjonssentralene går. Det skal handle om de underliggende systemene, noe som gjør at arbeidet vil ta lenger tid enn de hadde ønsket.

– Det er faktisk veldig vanskelig. Kompleksiteten på teknologien og funksjonaliteten til operasjonssentralene er noe helt annet enn i dag under forrige reform for 15 år siden, sier politidirektøren som mener det handler om å få til en større profesjonalisering av operasjonssentralene.

Det er planlagt at alle de nye operasjonssentralene skal tidligst være operative i løpet av 2018, som vil gi god tid til å omstille seg for de som ikke blir med videre.