KRS247.no

Henter værvarsel...

Starter ombygging av legevakten

Legevakten i Kristiansand skal nå bygges om for å etterkomme pålegg fra Arbeidstilsynet. Ombyggingen blir bare en midlertidig løsning, for om fem til ti år vil en ny legevakt stå klar.

Legevakten vil være i full drift i nåværende lokaler på Eg, samtidig som ombyggingen foregår.

Legevakten fikk flere pålegg i forbindelse med en kontroll fra Arbeidstilsynet i fjor vår. Nå er altså planen klar for hvordan en skal tilfredsstille alle pålegg som ble gitt etter tilsynet. Det skriver Kristiansand kommune på sine nettsider.

– Vi løser dette på best mulig måte ut fra pengene og bygget som er til rådighet. Vi skal tilfredsstille alle krav fra Arbeidstilsynet, sier helse- og sosialdirektør Wenche P. Dehli.

Det er en rekke tiltak som skal gjennomføres innen juni måned, Blant annet skal det etableres eget medisinrom med egen avtrekksvifte. Det skal legges til rette for at urolige pasienter kan skjermes bedre og det skal etableres nye alarmsystemer og kameraovervåking. I tillegg vil ansatte få bedre garderobeforhold med tilgang til skifterom og dusj. – Forholdene ved legevakta har ikke vært gode nok for hverken pasienter eller ansatte. Nå gjør vi viktige endringer, men på lengre sikt må vi bygge en ny legevakt. Vi regner med å ha en helt ny legevakt i løpet av 5 til 10 år, sier Dehli.

Det er meldt inn til kommunens eiendomsselskap Kristiansand Eiendom at planleggingen av ny legevakt må settes i gang.