KRS247.no

Henter værvarsel...

Stadig flere foreldre må ha hjelp fra staten

På tre år har det blitt 50 % flere foreldre som trenger sosialhjelp i Kristiansand. Dette bekymrer både politikere og NAV.

Det var NRK Sørlandet som først omtalte saken. I 2012 var det 470 personer med forsørgeransvar for barn som mottok sosialhjelp, i dag er det samme tallet 680 personer.

Ole Magne Omdal Foto Helge Martin Markussen (1)

Ole Magne Omdal. | Foto: Helge Martin Markussen

– Vi må finne ut hvorfor det er slik som dette. Dette er noe som må settes høyt på den politiske dagsorden, sier SPs Ole Magne Omdal til KRS247.

– Hva kan politikerne gjøre med dette?

– Først må vi se hvor problemene er og hvilke problemer det er. Så kan vi snakke om løsninger.

– I valgkampen frontet dere kampen mot barnefattigdom, blant annet. Kommer dere til å pushe for økt innsats her?

– Det gjør vi. Dette kommer vi til å løfte inn på den politiske dagsorden, lover Omdal.

Leder for NAV i Kristiansand, Elisabeth Engemyr, mener arbeid er den viktigste løsningen.

– Det viktigste vi kan gjøre i denne saken er å få foreldrene og de foresatte ut i arbeid. Kampen mot fattigdom er å få folk ut i arbeid og aktivitet, sier Engemyr.

Hun mener problemet likevel er sammensatt.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/226273229″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/226273176″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]