KRS247.no

Henter værvarsel...

Stabeis gir ut bøker

Jeg har fått en skikkelig stabeis i studio, det er det hun kaller seg selv.  Danser, koreograf og tekstforfatter, Karin Moe Henie har drømt om å gi ut bok i 20 år, endelig har hun klart det.

– Jeg er veldig tålmodig, har aldri gitt opp. Jeg er nok den som har fått flest stryk på balletteksamen her i Kristiansand, men fjerde gangen sto jeg. Det brukes nok fortsatt som eksempel i dansemiljøet, sier Henie.

Tålmodigheten er det som har ført til at hun nå har med seg to bøker inn i studio. Den ene startet som en idè og et manus for 15 år siden, da hun så hvordan nevøen på fem , slet med pollenallergi.

– Jeg skulle så gjerne ønske at det var noe jeg kunne trøste han med, eller at det var en måte jeg kunne forklare han hva pollen var for noe. Jeg visste at det ikke fantes en slik barnebok på markedet, og derfor skapte jeg historien om Allergikus Pollus.

Manuset ble sendt inn for 15 år siden, men da var det ingen som bet på. Nå har Henie to bøker som gis ut samtidig, den andre boken som et resultat av forestillinger for barn.

– I mine sceneproduksjoner har jeg alltid hatt fokus på både dans og tekst. Jeg bruker mye små vers, og setter bevegelse til disse. Lærere spør ofte om de kan få disse tilsendt etter besøket, fordi de ønsker å bruke versene i skolehverdagen. Jeg fant ut at det måtte kunne gå an å samle disse versene i en bok, og jeg sendte derfor ut manus med disse versene til forlag, sier Henie.

Selv om hun har oppnådd et må hun har hatt lenge, blir det ingen slapp vår. Nå venter forestillinger, prosjekter og boklanseringer.

Hør intervjuet her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/257409891″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]