KRS247.no

Henter værvarsel...

Spår positiv fremtid for landsdelen

Det skal være håp for Sørlandet, selv når oljen forsvinner. Det mener rådgiver Trond Madsen i NHO Agder. Han er leder for programkomitéen til Agderkonferansen som ble avholdt i dag.

Konferansen i år hadde et fremtidsrettet fokus, der hovedspørsmålet var hvordan vi skal leve, jobbe og bo frem mot år 2050. Rundt 300 personer innen det politiske liv, offentlig sektor, næringsliv og akademia møttes for å høre om forventninger til årene som kommer.

Trond Madsen i NHO peker særlig på to hovedtrekk for hvordan landsdelen vil endres.

– Vi samler oss i stadig større grad i byene, så det at vi kommer til å bo tettere, det er nokså sikkert. Samtidig vil vi stå foran et stort skifte knyttet til oljenæringen. Før eller senere kommer oljenæringen til å spille en mindre viktig rolle enn den har gjort. Det er vi sikre på for oljen varer ikke evig. Da må vi klare å omstille oss til det som er morgendagens arbeidsplasser.

Og akkurat det tror han sørlendingene klarer.

– Jeg tror vi har stort fortrinn i vår region fordi vi har så mye teknologikompetanse som kommer fra oljenæringen i utgangspunktet. For denne typen kompetanse kommer til å bli viktig også i fremtiden.

Madsen peker videre på fordeler som klima, oppvekstvilkår, befolkningsvekst, dynamisk arbeidsmarked og beliggenhet.

– Vi er veldig utadrettet mot Europa. Vi eksporterer mye. Det å være orientert mot omgivelsene rundt oss, utenfor Norges grenser, tror jeg kommer til å være et konkurransefortrinn for Sørlandet i årene fremover, avslutter Madsen.