KRS247.no

Henter værvarsel...

Spår fint vinterferievær hele uka

Sørlandet blir liggende i le når nedbøren og tidvis kraftig vind herjer lenger nord og vest. Det fører til mye fint vær for alle på Sørlandet, både de på fjellet og de i lavere strøk. 

– Det ser ut til at sørlendingene har plukka rett uke for å ha vinterferie, sier vakthavende meteorolog i StormGeo, Kristen Myklebust Ravnestad, til KRS247.

Ravnestad forteller om et lavtrykk som ligger over Skandinavia som gir nordvestlige og nordlige vindfelt. Han sitter med ganske sikre prognoser som sier at det aller meste av Sørlandet får fint vær denne uka. Et lite unntak kan være aller lengst vest, der det kommer til å blåse en del.

– Det kan også bli vindfullt på de høyeste toppene, muligens opp i liten kuling. Ellers er det relativt rolige vindforhold i fjellet, også. Vest av langfjellet kan du oppleve mer skyer og kanskje noen snøbyger.

Kystområdene får varmegrader på dagtid, mens nettene blir kalde. Derfor skal morgenbilister fortsatt være obs på glatte veier, påpeker meteorologen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/248329311″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]