KRS247.no

Henter værvarsel...

Søsteren døde fordi hun ikke brukte bilbelte

I 2015 mistet Maria Tellefsen søsteren sin i en bilulykke. Nå forteller hun andre om hvordan det er å stå igjen når noen dør. Og hun forteller hvor viktig det er å bruke bilbelte.

– Camilla var ei som egentlig brukte belte, men var også ei av de som sa «jeg skal bare en liten tur, jeg skal bare til butikken». Det er altfor mange av dem. Vær så snill, det er ikke bare deg selv det gjelder. Familie, kolleger og venner står igjen. Camilla døde ene og alene fordi hun ikke hadde belte på, sier Maria Tellefsen.

Maria Tellefsen (Foto: Ann Helen Gjerde)

Maria Tellefsen (Foto: Ann Helen Gjerde)

Trafikkulykken, som drepte søsteren til Maria, skjedde natt til 16. august 2015, og Camilla døde dagen etterpå. Før den dagen var de nære venner, de to søstrene og broren.

– Vi var en tett søskenflokk. Med broren min var Camilla en guttejente som skrudde på bil, med meg var hun en skikkelig jentejente.

Det er ikke lenge siden lillesøsteren til Maria Tellefsen døde. Kort tid etter ulykken begynte hun å holde foredrag. Nå er hun en av de som skal snakke under «Nyttårsaksjonen 2016″, en markering av alvorlige trafikkulykker på Agder.

– Jeg fant tidlig ut at det er min måte å fortsette å være storesøster. Jeg er veldig glad i å prate om Camilla, og vil dele til alle som ønsker å høre på.

Hør Maria fortelle om hvordan det er å stå igjen etter å ha mistet noen:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/243037171″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]