KRS247.no

Henter værvarsel...

Sørlendinger evakuert fra jordskjelv

Trygve Grana fra Kristiansand var en av de som fikk merke jordskjelvene i Hellas og Tyrkia på nært hold.

– Vi våknet midt på natta, av at hele senga beveget seg. Det var ikke noe god følelse resten av natta, og vi ventet bare på at noe mer skulle skje, forteller han til NRK Sørlandet. Han våknet av det kraftige skjelvet rundt kl. 01:30 i natt.

Minst 120 personer skal være skadet, flere av disse nordmenn i jordskjelvet som rammet ferieøya Kos i natt. I tillegg har en svensk og en tyrkisk turist blitt bekreftet omkommet. Tilstanden til en nordmann skal være alvorlig, ifølge Utenriksdepartementet til NTB. Han er fløyet til sykehus for behandling.

Jordskjelvet, som ble målt til en styrke på 6,7, hadde sitt senter 10 kilometer under havbunnen i Egeerhavet, 16 kilometer øst for den greske øya Kos og 10 kilometer sør for den tyrkiske feriebyen Bodrum, ifølge US Geological Survey. Det skal ha blitt registrert kl. 22:31 lokal tid. I tillegg skal to andre skjelv med styrke 4,4 og 4,7 blitt registrert utenfor Kos kl. 22:52 og 23:23 lokal tid. Mer enn 20 etterskjelv har blitt registrert.

Som følge av det store jordskjelvet oppstod det også en halv meter høy tsunamibølge som skylte inn over land både i Bodrum og på Kos. Bilder visere oversvømte veier og restauranter som ligger i strandlinjene.

Tyrkiske byer nær episenteret melder om ødelagte vannledninger, strømledninger og gasslekkasjer.

NRK har fått tips fra flere nordmenn om deres opplevelse av situasjonen og Sara Velum fra Kristiansand er på Rhodos lenger sør. Hun sov gjennom skjelvet, men ble vekket av foreldrene. Familien hennes er evakuert fra hotellet.

TIPS OSS – KLIKK HER ELLER SEND SMS/MMS RS TIL 2105