KRS247.no

Henter værvarsel...

Sørlendinger bruker flytevest

Etter at det for to måneder siden ble påbudt å bruke flytevest for alle som oppholder seg i åpne båter som er lengre enn 8 meter og i fart, er oppfatningen til Redningsselskapet og politiet at sørlendingene følger loven.

Miriam Stausland, leder av sjøtjenesten i Agder politidistrikt, sier til NRK Sørlandet, at de merker en stor forskjell i forhold til i fjor og at det er tydelig mange har tatt påbudet inn over seg. Men politiet prioriterer ikke å håndheve endringen i Småbåtloven, for de er det viktigere å prioritere promille, fart, uaktsom kjøring og lanterneføring i mørket.

Men skulle du få besøk av lovens lange arm til sjøs og det viser seg at du ikke følger flytevestpåbudet, er reaksjonen klar. Hver person får et forenklet forelegg på 500 kroner, og dersom det er personer under 15 år som ikke bruker vest, er det båtføreren som får boten.

– Det er ingen tvil om at påbudet har hatt effekt, sier skipper Roy Alnæes på RS «Bendt R. Rasmussen» med hjemmehavn i Kristiansand og viser til at de aller fleste de har møtt så langt denne sesongen har hatt vest på seg.