KRS247.no

Henter værvarsel...

Sørlendinger åpner hjemmene sine for flyktninger

På nettsiden Tilfluktshjem.no har over 1800 nordmenn sagt seg villig til å åpne sine hjem for flyktninger. 77 av disse er bosatt i Vest-Agder. 

– De har sagt ja til å ta i mot noen av de som allerede sitter på mottak og venter på å bli plassert, forklarer Jan Olav Ryfetten.

Han er styrleder i Bidra.no, og initiativtaker til prosjektet. Han sier videre at de som stiller hjemmene sine til disposisjon velger selv hvor mange de vil ta i mot.

– Folk tar i mot alt fra en til 13 flyktninger. De stiller med blant annet sokkelleiligheter, fritidsboliger og hybler, sier han.

Regningen går til kommunen og integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi). Når det kommer til mat, klær og slike ting ordner flyktningene det meste selv.

– Men det er veldig individuelt hvor mye de som åpner hjemme sine vil bidra med utover det, forteller Ryfetten.

Det var VG som først omtalte saken om de 1800 nordmennene. De var i kontakt med Nina Gran i kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon i Norge, som fortalte at det er opp til kommunene om de kan bruke de tilbudene de har fått.

– Kommunene får også mange direkte henvendelser. Det er flott å se hvor mange som stiller hjemmene sine til disposisjon, sa Gran.