Annonse

Sørlending elsykler Norge på langs


Foto: LOS

På lørdag startet Norges lengste reise på elsykkel i Honningsvåg for sørlendingen Henrik Kyte Assmann. Han har så langt opplevd den gjestfriheten han hadde håpet på.

– Ja, første natta fikk jeg delt rom med noen som hadde hotell i Honningsvåg og dagen etter møtte jeg et lokal mann som kunne låne meg et naust, forteller Assmann til KRS247 fra et naust i Smørfjord.

Han ønsker å rette fokus på fornybar energi, norsk natur og norsk gjestfrihet og tenker å bruke fire uker på den 3000 km lange turen fra Nordkapp og til Lindesnes fyr, som han etter planen skal komme til den 7. august. Men det er mange stopp han skal innom på en reiserute som har krevd noe planlegging.

– Jeg har hatt god hjelp av sykkelkart for å finne den beste ruten, men samtidig unngå ulovlige veier og tunneler. Jeg ville også besøke de fineste stedene, forklarer Henrik Kyte Assmann som har inkludert hjembygda Valle i reiseruta si.

Reisen startet med å pakke ut sykkelen og sette denne sammen og han håper på fortsatt gjestfrihet til å lade batteriene til både seg selv og sykkelen underveis på turen sørover som du kan følge på Facebook eller denne nettsiden.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer