KRS247.no

Henter værvarsel...

– Julehandelen innfrir, men det gjør ikke politikerne

Senterleder i Sørlandssenteret Ruben Storevold er spent på vegne av julehandelen som ser ut til å være bedre enn mange hadde trodd. Samtidig stiller han seg uforstående til politikernes stramme regulering av aktiviteten i Sørlandsparken, og mener dette kan koste byen og regionen dyrt. 

Kristiansand kommune ønsker ikke at det skal finnes utvidet kulturtilbud i Sørlandsparken, fordi dette vil gå på bekostning av Kvadraturen. Storevold opplever reguleringen som unødvendig stram.

– Det er klart vi er skuffet over den avgjørelsen. Det er veldig synd i disse dager at man ønsker en såpass stram regulering som ikke finnes andre steder slik jeg opplever det, sier Storevold til KRS247.

Han mener denne reguleringen til syvende og sist kan koste regionen fremtidige arbeidsplasser.

– Man risikerer å miste arbeidsplasser man har i dag, og gå glipp av nye. Når det er såpass stram regulering er det mange bedrifter som nasjonalt sett ikke legger seg til Sørlandsparken. Jeg håper dette blir gjort noe med, sier senterlederen.

Politikerne skuffer, men julehandelen går bedre enn ventet i år. Black Friday var en knallsuksess i år, med en økning fra 14 til 26 millioner i omsetning. Likevel er det denne uka som er spennende, siden stat og kommune hadde lønning på fredag. Sørlandssenteret opplever likevel handelen i år som mer usikker enn tidligere år.

– Virke har estimert en økning på 3,8% på julehandelen i år. Det skjønner vi med høy dollar og euro, samtidig er det usikkerhet her lokalt med mange som har mistet eller vil miste jobbene sine. Mer usikkerhet i markedet vil nok spille inn.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/237345052″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]