Annonse

Sørlandsbanen ut på anbud


Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Regjeringen har varslet at de kommer til å konkurranseutsette flere av de store jernbanestrekningene i Norge. På nettsiden «Doffin» er Sørlandsbanen blant disse som det nå vil bli konkurranse om.

– Selve ulysningen kommer om ett år. Konkurrentene skal ha god tid, og det vil komme mye informasjon om hva slags tjenester disse linjene skal yte. Man tar sikte på å starte opp trafikken fra desember 2018 på Sørlandsbanen, sier NSB-sjef Geir Isaksen til Aftenposten.

Transportselskapet vil få knallhard konkurranse fra flere store selskaper som MTR, som er basert i Hongkong og Deutsche Bahns Arriva. Men de tror de har et viktig fortrinn.

– Vi kjenner strekningene godt i dag. Vi kjenner kundene og vi tror vi har et godt utgangspunkt for å regne ut riktig pris, sier Isaksen som har veldig lyst til å fortsette å kjøre tog på strekningene som vil bli utlyst.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer