KRS247.no

Henter værvarsel...

Sørlandsbanen stengt på ubestemt tid

Det er to togsett som står med full stans på Sørlandsbanen. Markedsansvarlig for Sørlandsbanen i NSB, Dag Brekkan, vet ikke når banen kan åpne igjen.

Markedsansvarlig for Sørlandsbanen i NSB, Dag Brekkan | Foto: Glenn Th. Faannessen

Markedsansvarlig for Sørlandsbanen i NSB, Dag Brekkan | Foto: Glenn Th. Faannessen

– Det har jo vært ganske så travelt. Vi har prøvd å få vekk toget ved Herefoss med to alternativer og begge strandet, forteller Brekkan til KRS247.

Linja er stengt mellom Kristiansand og Oslo, og det er usikkert når man får åpnet den.

– Hovedfokuset er nå å få bort de to havarerte togsettene. Det er noe usikkert når vi kan åpne linja helt.

– Hva skjer med de som har billett og skal reise?

– De må møte frem på sine stasjoner, så vil vi ordne alternativ transport. Passasjerene skal kunne komme frem til sine bestemmelsessteder, men det må påregnes noen forsinkelser, sier Brekkan.

Flere av passasjerene ble hentet av et tog som kom fra Nelaug. De passasjerene som ikke ønsket å fullføre reisen, blir kjørt tilbake til avreisested med buss. Brekkan sitter på bussen og kan fortelle om god stemning blant de reisende.

– Stemningen er god. Det har den vært inni toget selv om det har vært rimelig kaldt der inne. Vi har levert ut varmedresser og tømt kafeen for mat og drikke. Så stemningen har vært veldig god den, sier Brekkan.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/242897836″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]