Annonse

Sørlandsbanen åpner først tirsdag


Fyllingen på Aukland som må gjenoppbygges - Foto: Roy Ramsland/Bane NOR

Opprydningsarbeidet etter flommen tar lengre tid enn først antatt. Bane NOR varsler i dag at det fortsatt vil gå buss for tog mellom Kristiansand og Vennesla en god stund til. Faktisk helt frem til tirsdag.

– Arbeidet er mere omfattende enn først antydet, sier Områdedirektør Stian Wesøy i Bane NOR til selskapets nettside. Det viser seg at fyllingen står på leire, og vi må første grave oss ned og undersøke om det eventuelt er kvikkleire, sier han.

– Med forbehold om at ikke kvikkleiren blir for utfordrende kan vi åpne strekningen tidlig tirsdag morgen.

Ifølge Wesøy ble stedet først tilgjengelig for anleggsmaskiner onsdag morgen. Før det var det fjerning av infrastruktur og grunnundersøkelser med borerigg. Det skal også være begrenset med plass rundt stedet siden tilkomsten for maskinene er under en liten jernbanebro.

Årsaken til stengingen er at flomvannet har ført til at fyllingen rundt jernbanesporet på Aukland har rent ut.

Togene kjører mellom Kristiansand og Stavanger som normalt og mellom Vennesla og Oslo.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer