KRS247.no

Henter værvarsel...

Sørlandet slipper greit fra uværet

Høststormen Kate er på vei inn over Sør-Norge, og kan gi store nedbørsmengder og tidvis kraftig vind flere steder i landet. Sørlandet slipper unna det verste, sier vakthavende meteorolog hos StormGeo, Roar Teigen.

– I første omgang er det et kraftig lavtrykk over Stobritannia som kommer inn i norskehavet og sender fronter inn over landet i morgen. Tidlig i morgen vil det regne en del, og man må opp i Hovden og Setesdalsområdet før det blir mer sludd og snø, sier Teigen til KRS247.

Sørlandet får ikke den kraftigste vinden, men selv etter at fronten har passert utpå morgendagen vil vinden holde seg i styrke langs kysten. Det blir opp i stiv kuling i natt og i morgen først på dagen. Det kommer til å fortsette med kuling på kysten selv etter at det verste regnværet har gitt seg når fronten har passert.

– Utover ettermiddagen i morgen blir det lettere vær, men fortsatt med gufne vindforhold.

– Hvordan ser helgen ut?

– Vinden er vestlig, så det meste regnet faller på Vestlandet og ikke Sørlandet. Det kan dog gå noen byger lengst i sør, og det kan blåse opp mot stiv kuling på kysten. Bortsett fra det kan det blir fint vær lørdag og store deler av søndagen, sier Teigen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/232744590″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]