Annonse

Sørlandet slipper greit fra uværet


Stormen, "Nina" herjet Sør-Norge i januar 2015. "Kate" rammer ikke Sørlandet like hardt | Fotograf: Tor Erik Schrøder - www.kengururfoto.com

Høststormen Kate er på vei inn over Sør-Norge, og kan gi store nedbørsmengder og tidvis kraftig vind flere steder i landet. Sørlandet slipper unna det verste, sier vakthavende meteorolog hos StormGeo, Roar Teigen.

– I første omgang er det et kraftig lavtrykk over Stobritannia som kommer inn i norskehavet og sender fronter inn over landet i morgen. Tidlig i morgen vil det regne en del, og man må opp i Hovden og Setesdalsområdet før det blir mer sludd og snø, sier Teigen til KRS247.

Sørlandet får ikke den kraftigste vinden, men selv etter at fronten har passert utpå morgendagen vil vinden holde seg i styrke langs kysten. Det blir opp i stiv kuling i natt og i morgen først på dagen. Det kommer til å fortsette med kuling på kysten selv etter at det verste regnværet har gitt seg når fronten har passert.

– Utover ettermiddagen i morgen blir det lettere vær, men fortsatt med gufne vindforhold.

– Hvordan ser helgen ut?

– Vinden er vestlig, så det meste regnet faller på Vestlandet og ikke Sørlandet. Det kan dog gå noen byger lengst i sør, og det kan blåse opp mot stiv kuling på kysten. Bortsett fra det kan det blir fint vær lørdag og store deler av søndagen, sier Teigen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer