Annonse

– Sørlandet kommer til å få veldig god vei


Varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen (KrF) | Foto: Pål Lomeland

Varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen, er veldig optimistisk etter dagens store nyhet. Han mener Sørlandet kommer veldig godt ut i planene som regjeringen har lagt for det nye veiselskapet.

– Nesten tre fjerdedeler av dette ney opplegget kommer fra Telemark til Rogaland. Det vil si at vi kommer til å få veldig god vei, sier Kristiansen til KRS247.

– Hva med ringveien? Det er stor lokal motstand mot en ny ringvei.

– Absolutt. Samtidig er vi avhengig av et veinett som fungerer, og en ny ringvei vil få mye av tungtransporten, som uansett vil være der, vekk fra sentrum. Det er det mange som setter pris på, forteller varaordføreren.

Betyr mye for landsdelen

Vanskelige tider i olje- og offshoresektoren, også i Kristiansand, gjør at varaordføreren er takknemlig for veiutbyggingen og at den kommer nå.

– Vi ser at nå til seinhøsten og vinteren vil folk bli sagt opp og bedrifter nedbemanne. Derfor er timingen veldig god.

– Men rekker vi det, når selskapet starter i 2016 og igangsettelse er i 2018?

– Vi må huske at det er ting som kommer raskere enn det. Varoddbroa er i anbudsfasen og i kjømda om noen få måneder. Fra Arendal til Tvedestrand skal sannsynligvis i gang til neste år. Så noe av dette kommer til å gå raskt.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer