Annonse

«Sørlandet» blir skoleskip


Fullriggeren «Sørlandet» har vunnet gull i klasse A under Tall Ships Races 2015

Fullriggeren «Sørlandet» trenger penger. Det gjør de ved å gjøre om skuta til skoleskip og håper det vil bidra til at gjelden blir betalt ned.

De siste ti årene har det blitt gjort reabiliteringer og utbedringer for nærmere 110 millioner kroner og fullriggeren har nå en gjeld på rundt 50 millioner kroner.

Per Filip Sommersedt i Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet regner med å få godt over 30 elever med på skipet allerede til høsten. Som skoleskip vil elever kunne ta videregående utdanning mens skipet seiler verden rundt. Men utdanningen er ikke for hvem som helst, for et skoleår på fullriggeren koster rundt 330 000 kroner for det første skoleåret.

– De vil komme til et «A+ Academy» som kvalifiserer til de beste høgskoler og universiteter i verden, sier Sommerstedt til NRK.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer