KRS247.no

Henter værvarsel...

– Sørg for at bussen kommer frem

Kristiansand kommune kommer ikke til å nå egne klimamål for 2020. Gruppeleder for Miljøpartiet De Grønne, Marte Ulltveit-Moe, mener det viktigste man kan gjøre er å gjøre at bussen kommer frem i rushtiden.

– Noe av det viktigste som Kristiansand egentlig vedtok i 2009, man har bare ikke gjort det, er å sørge for at bussen kommer frem. Det å ha en buss som står i kø sammen med bilene, det forsinker bussen. Det gjør at for veldig mange er det logisk å kjøre bil, sier Ulltveit-Moe.

Hun vil gjøre en fil om til kun kollektivtrafikk, ambulanse og taxi på E18 til og fra Kristiansand sentrum, særlig i området ved Varoddbroa.

– Da kommer bussen frem. Da får vi slutt på forsinkelsene, også blir det litt mer kø helt til de som har muligheten til å ta kollektivtrafikk skjønner at det er mye lurere å ta bussen.

Hun mener dette tiltaket kan gjennomføres i morgen.

– Det er bare å kjøpe litt hvitmaling!

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/265853116″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]