Annonse

Søppelbrenning er ikke tilltatt


Foto: Kristiansand kommune

Det er ikke alt som kan brennes under kveldens store bålbrenning flere steder i regionen.

Arild Pfaff i Statens naturoppsyn, forteller til NRK Sørlandet at noen benytter anledningen til å bli kvitt søppel.

– De samler opp rivningavfall fra hytter, husholdningsavfall og annet som de hiver på de stedene det tradisjonelt er bål på sankthans. Det er heller ikke hyggelig for folk å måtte puste inn giftig røyk, sier han.

Ifølge Pfaff er det ikke bare uvitenhet som gjør at mange hiver hva som helst på bålene. Det er nemlig enkelste steder hvor det er mange gjengangere hvor bålene har større andel av søppel enn andre steder. Et slikt bål bryter uansett to lover. Den ene loven er å deponere søppel i naturen, mens den andre er ulovlig brenning av avfall.

Heldigvis finnes det nok av de som tenner bål av de riktige materialene. Men heller ikke det holder for naturoppsynet hvis bålet kan være til sjenanse eller til fare for eksisterende flora. Noen i Kristiansand har satt opp sitt bål nær en makrellternekoloni og ifølge Pfaff kan det være uheldig med et bål like ved for fuglene der som er i en hekkeperiode.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer