KRS247.no

Henter værvarsel...

– Sommeren kan være grusom

«Denne sommeren har vært grusom, og heldigvis er den snart over. Jeg har ligget halvdød i røde og gule spann.» Et utdrag fra boka «Strandkrabba» illustrerer hvordan hverdagen som strandkrabbe kan være. For forfatteren av barneboka er det visst heller ikke lett å være landkrabbe.

– Nå har ikke jeg blitt fanget og lagt i et spann og greier, men jeg tror mange kan kjenne seg igjen og føle seg litt som strandkrabber, sier André Vaaler.

André Vaaler og Oscar Jansen. Foto: Ann Helen Gjerde

Sammen med illustratør Oscar Jansen og Audun Rikardsen, har han skrevet en bok som handler om hvor kjip sommeren egentlig kan være. Historien startet egentlig for 19 år siden, da han kom til Søgne fra indre Østfold.

– Jeg så hvordan tvillingguttene mine tok opp krabbene, telte til 88 og kastet de ut igjen på slutten av dagen. Neste dag fanget de krabbene på ny, og kastet de på sjøen igjen. For et liv, tenkte jeg. Så skrev jeg denne teksten, sier Vaaler.

Denne teksten finnes nå mellom to permer, og den kjipe hverdagen til strandkrabba er illustrert av Oscar Jansen.

– Jeg lette litt etter hva slags type denne strandkrabba er, og fant Yoda i Star Wars. En litt grumpy og tilbakeholden type, sier Jansen.

Den grumpy strandkrabba er hovedpersonen i barneboken som også fint kan leses av voksne. Boken forteller om et slitsomt liv på sommeren, men et fint liv på vinteren.

– Jeg tror mange her på Sørlandet ikke har hatt den store oppturen i sommer. Den skal liksom være så fin, men det er ikke alltid så idyllisk. Strandkrabbene elsker vinteren, og når jeg kjenner etter er jeg nok mer glad i vinteren enn sommeren, sier forfatteren.

 [soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/340430578″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]