Annonse

«Soldater» skremmer mer enn de trygger


SVs gruppeleder i Kristiansand bystyre, Melissa Lesamana. | Foto: Glenn Th. Faannessen

SVs gruppeleder i Kristiansand bystyre, Melissa Lesamana, er dypt bekymret over trenden med «soldiers»-grupperinger, både fra høyreekstrem side og den siste islamistiske tilveksten i «Soldiers of Allah» i Oslo. Hun mener slike grupperinger øker risikoen for kriminelle handlinger.

– Odins soldater er med på å trekke ressurser bort fra politiets hovedoppgaver, i og med at Soldiers of Odin kan skremme andre og selv bli utsatt for ulovlige handlinger, sier Lesamana til KRS247.

Hun har spurt ordfører Harald Furre hva han tenker om å få slike grupperinger og eventuelle motreaksjoner i byen, og hva han konkret har tenkt å gjøre i Kristiansand.

– Det holder ikke for oss bare å si at dette ikke er greit! Dette er et stort problem, sier Lesamana.

SV i Stavanger har politianmeldt Soldiers of Odin, og Lesamana vil avvente utfallet i den saken før hun vil vurdere lignende steg.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer