KRS247.no

Henter værvarsel...

Søgneordfører: – Ikke overrasket

Ordfører i Søgne, Astrid Margrethe Hilde, har forståelse for at tvangssammenslåing med Songdalen og Kristiansand setter følelser i sving hos de som hele tiden har vært mot sammenslåing. Likevel er ikke siste nytt i saken noen overraskelse for henne.

Ordfører i Søgne, Astrid M. Hilde (AP). | Foto: Liv Unni Tveitane

– Det er nå sånn at Stortinget bestemmer til slutt og det har vi visst hele tiden. Jeg synes ikke det var så overraskende det som kom frem på Stortinget i dag, sier Hilde til KRS247.

Det ble avholdt pressekonferanse på Stortinget i dag morges og der uttalte kommunalminister Jan Tore Sanner at bruk av tvang var helt i tråd med Stortingets vedtak i 2015, der det legges opp til bruk av tvang dersom en kommune skulle stelle seg på bakbeina der nabokommunene har funnet sammen. I utgangspunktet ønsket man at frivillighet i kommunene skulle legge mesteparten av den nye kabalen.

– Samtidig var regjering og stortingsflertallet, det inkluderte Arbeiderpartiet i 2015, tydelige på at det kunne være unntak fra denne situasjonen hvor en kommune ikke måtte kunne stoppe det som var en ønsket regional løsning, sa Sanner på pressekonferansen.

I Vest-Agder har det vært to tilfeller der to kommuner har sagt ja til sammenslåing mens en kommune har sagt nei. Søgne og Lindesnes ser ut til å bli overkjørt sentralt i dette spørsmålet. Søgne-ordføreren vil ikke ta noen initiativ i denne saken før Stortinget kommer med et vedtak i saken. DubaiModels24

– Søgne har sagt nei og jeg forholder med til det vedtaket Søgne har fattet i kommunestyret, men Søgne må også forholde seg til de vedtak Stortinget bestemmer. Akkurat som veldig mange andre lover man kan være enig eller uenig i, bestemmer Stortinget til syvende og sist. Som ordfører må jeg lojalt følge opp de vedtakene i Stortinget når de blir fattet, men jeg kommer ikke til å ta noe initiativ utover det før vedtaket kommer.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/308967097″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]