KRS247.no

Henter værvarsel...

Søgnebaserte John Jeffrey bokdebuterer

I dag slippes den første av i alt fem bøker om Freddie, «Freddie And The Garden Cirkus». Forfatteren heter John Jeffrey, og bor i Søgne. Det var en yrkesskade som fikk den tidligere mureren til å begynne å skrive.

– Det var en skade som kom sakte men sikkert, så jeg rakk forsåvidt å venne meg til tanken på at en dag skulle jeg ikke jobbe med muring lenger. Familien bodde da i Hellas, forteller John til KRS247.

Slik ser Johns nye bok ut.

Slik ser Johns nye bok ut.

Så kom de økonomiske nedgangstidene til Hellas. Både John og kona måtte se sine firmaer gå dukken. Da forlot de Hellas og dro til konas familie som bodde i Norge. Etter noen år på Nesodden, valgte de å flytte til Johns svigermor i Tangvall. Allerede da var John i gang med å få noen av sine ideer ned på papir.

– Jeg hadde jo flere ideer og sånt. Så plutselig startet jeg å skrive, og ordene bare kom rennende ut av meg. Da jeg var ferdig, hadde jeg skrevet det som ble den første boka, sier John.

Han har skrevet fire bøker helt ferdig, og jobber med den siste i serien. Målgruppen er barn under 12 år, først og fremst. Det krever for mye research for ham hvis han skulle skrevet bøker for eldre barn.

– Jeg vet jo ikke hva de bryr seg om og med! Dataspill, mobiltelefoner og sosiale medier vet jeg så lite om, ler forfatteren.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/235407348″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]