Annonse

Snart kan du følge bussen din i Google Maps


Administrerende direktør i AKT Siv Elisabeth Wiken tror sanntidsdata til Google Maps vil være til god hjelp for forbrukerne. Foto: AKT

AKT kommer nå med ett nytt hjelpemiddel for deg som hater å vente på en forsinket buss. Ved hjelp av sanntidsdata kan du se hvor bussen din er til enhver tid i Google Maps, og AKT er de første i Norden som tilbyr dette. 

– Først fikk vi det i Kristiansand-regionen, og nå har vi det i store deler av Aust-Agder. Også kommer det på ruta til Mandal, og det kommer til Setesdal og Flekkefjord etterhvert, forteller administrerende direktør Siv Elisabeth Wiken.

Dette nye trackingsystemet skal tre i kraft fra rundt 1. november, og selv om du er på ferie i Mallorca kan du følge med på om bussene er forsinket.

– Bussene er utstyrt med en GPS som gir publikum nøyaktig tidsangivelse på når bussen kommer. Dette vil bli tilgjengelig på web og på reiseplanleggeren vår, sier Wiken.

I sanntidssystemet skal det være ett varslingsystem som sender deg en pushvarsling på mobilen dersom bussen er forsinket.

– Hvis det for eksempel er snøkaos, forsinkelser eller stengte veier så legger vi det ut i sanntidssystemet vårt, og melder om at man må regne med forsinkelser, sier den administrerende direktøren.

Først i Norden
AKT er først ut i Norden med å tilby denne teknologien.

– Det er sikkert litt tilfeldig men vi har hatt den policyen hele tiden at vi ønsker å dele våre data. Dette er for publikum og jo flere som ser det jo bedre er det for oss, forklarer Wiken.

– Det blir spennende å se om dette vil gi noen resultater, det er jo litt vanskelig å måle. Jeg kan ikke forstå noe annet enn å dele mest mulig av de dataene vi sitter på er i alles interesse, avslutter hun.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer