KRS247.no

Henter værvarsel...

Snart kan du følge bussen din i Google Maps

AKT kommer nå med ett nytt hjelpemiddel for deg som hater å vente på en forsinket buss. Ved hjelp av sanntidsdata kan du se hvor bussen din er til enhver tid i Google Maps, og AKT er de første i Norden som tilbyr dette. 

– Først fikk vi det i Kristiansand-regionen, og nå har vi det i store deler av Aust-Agder. Også kommer det på ruta til Mandal, og det kommer til Setesdal og Flekkefjord etterhvert, forteller administrerende direktør Siv Elisabeth Wiken.

Dette nye trackingsystemet skal tre i kraft fra rundt 1. november, og selv om du er på ferie i Mallorca kan du følge med på om bussene er forsinket.

– Bussene er utstyrt med en GPS som gir publikum nøyaktig tidsangivelse på når bussen kommer. Dette vil bli tilgjengelig på web og på reiseplanleggeren vår, sier Wiken.

I sanntidssystemet skal det være ett varslingsystem som sender deg en pushvarsling på mobilen dersom bussen er forsinket.

– Hvis det for eksempel er snøkaos, forsinkelser eller stengte veier så legger vi det ut i sanntidssystemet vårt, og melder om at man må regne med forsinkelser, sier den administrerende direktøren.

Først i Norden
AKT er først ut i Norden med å tilby denne teknologien.

– Det er sikkert litt tilfeldig men vi har hatt den policyen hele tiden at vi ønsker å dele våre data. Dette er for publikum og jo flere som ser det jo bedre er det for oss, forklarer Wiken.

– Det blir spennende å se om dette vil gi noen resultater, det er jo litt vanskelig å måle. Jeg kan ikke forstå noe annet enn å dele mest mulig av de dataene vi sitter på er i alles interesse, avslutter hun.