KRS247.no

Henter værvarsel...

Snakker om «alt annet enn prostata»

Når Dagfinn Haarr skal kåsere på Movemberfestivalen i Kristiansand i morgen, kommer han ikke til å snakke om hovedmålet med Movember. Alle andre snakker om prostataen i disse dager, og derfor vil Haarr heller snakke om de andre aspektene ved menns helse. 

Han tror det er potensiale for å ta menns helse mer på alvor, men at det er en viss bedring.

– Ja, kanskje. I hvert fall menns prostata tar man på alvor. Menns helse er så mye mer enn prostata, sier kommuneoverlegen i Birkenes og Kristiansand til KRS247.

Hans kåseri i morgen kommer til å handle om flere emner. Menn har høyere dødelighet enn kvinner fra og med unnfangelsen.

– Selvmordsfrekvensen blant yngre menn er skremmende stor. Vi dør av vold, vi dør av ulykker. At hjernen vår ikke er ferdig utvokst før vi er 24 år og det forklarer nok en del av de mer uheldige dødsfallene.

Han kommer også til å snakke om gleden ved å holde seg i form, forhåpentligvis uten å moralisere for mye. Han er veldig oppmerksom på pekefingrene som viftes rundt i samfunnet.

– Jeg har bare én pekefinger som jeg vifter med, og det er vask hendene, sier smitteverneksperten.

Det er mer effektivt å heller bruke ord som «bør» og «kan» fremfor «skal» og «må», skal vi tro Haarr.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/292394544″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]