KRS247.no

Henter værvarsel...
Kristiansand sett fra luften. Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Smeigedagene lar vente på seg

Juni skal være den store sommermåneden, men du må nok smøre deg med tålmodighet for det er en god stund til det blir mange smeigedager på rad.

– Været vil svinge litt, vi kan få noen dager med fint vær, så vil det komme noen dager med høstlig vær, sier vakthavende meteorolog hos StormGeo, Beate Tveita, til KRS247.

Årsaken til det voldsomme uværet tidligere i dag skyldes et lavtrykksystem som kom fra Skottland og gikk innover hele Sør-Norge, men dette systemet flytter på seg øst og nordover, forklarer Tveita.

– Det er relativt kjølig nå og det skyldes disse lavtrykkene og det har vært mange av disse i det siste, sier hun om rapportene som viste den kaldeste mai måneden vi har hatt på lenge.

En liten smak av sommer vil komme i løpet av denne uken, men allerede på lørdag kommer det drypp igjen. Tveita kan ikke si nøyaktig når sommeren vil komme for fullt til Sørlandet enda.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/208422663″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]