Annonse

Slutt på finværet til helgen


Meteorologene melder surere og våtere vær til helgen. Lørdagen blir en grå og lite sommerlig affære.

– Det blir ingen reprise av forrige helg. Det skyldes at høytrykket over Strobritannia har svekket seg og forsvinner helt når helgen kommer. Da blir det lavtrykk som styrer været, forteller vakthavende meteorolog hos StormGeo, Kristen Myklebust Ravnestad.

Han melder synkende temperaturer og nedbør fra sent fredag og gjennom lørdagen. Derimot mener han det er positivt at det kommer noe nedbør i landsdelen.

– Jeg har ikke sett prognoser for skog- og lyngbrannfaren, men nedbøren kommer til å redusere denne. Lørdagen kan gi nedbør av betydning, men det vil være lokale forskjeller både i nedbørsmengder og nedbørsbehov, sier Ravnestad til KRS247.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer