KRS247.no

Henter værvarsel...

Slutt for Høvågavisa

Sviktende interesse og opplagstall har ført til at dagens utgave av Høvågavisa er historiens siste etter 21 år. Redaktøren tviler på at det vil komme en ny lokal nyhetskilde for Høvåg.

– Det tviler jeg sterkt på, sier Arnt Georg Arntzen til KRS247.

Siste utgave av avisen har like mange sider som den første utgaven i 1996, nemlig 28 sider og Arntzen har visst i to måneder at det etter denne utgaven skulle avisen legges ned.

– Det ble nok avklart i påskeferien. Fordi da så jeg at Høvågavisa ikke klarte å betale alle regningene sine og at penger måtte overføres fra et annet firma som jeg har. Så fant jeg ut i samråd med hun jeg bor sammen med at en ikke kan ha det sånn hvis en skal leve godt, at en liksom skal betale for å kunne gå på jobb, forteller redaktøren.

– Hva tror du er hovedgrunnen til at det har sviktet sånn for avisen?
– Nå er jo Høvågavisa ei papiravis i ordets rette forstand. Og vi har ikke satset på internett i det hele tatt fordi Høvågavisa har et veldig lite område som den dekker. Vi er ei bygd med rundt 500 husstander, og selvfølgelig blir det mangedoblet ellers i året, og det er jo alle sommergjestene som avisa har levd på. Sommergjester som flytter tilbake til Bergen og Oslo på vinterstid, og de har jo holdt Høvågavisa, men det har de ikke gjort de siste årene. Da har de liksom funnet ut at det er jo greiere å bare ta det på nettavisene, og avisa vil ikke ha så stort marked på nett at det vil være så mye penger i det. Det vil koste mer enn det smaker for å si det sånn, sier Arntzen som er forberedt på å starte høsten som jobbsøker.

Hør mer her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/328152006″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]