KRS247.no

Henter værvarsel...

Slips redder liv

– Denne bunken med slips betyr at nærmere 300 er kan få vaksine mot stivkrampe. Det er en fin måte å feire farsdagen på, sier Rune Ingebretsen fra Kiwanis i Kristiansand.

Smilene satt løst da Rune Ingebretsen lørdag formiddag kunne overlevere 385 slips til Ingvild Moland som arbeider ved kleskjeden Volt.

Søndag 8. november feires farsdagen. Tidligere i år kuppet Kiwanis og UNICEF morsdagen, og samlet inn 800.000 kroner totalt, penger som i sin helhet går til å kunne vaksinere barn og deres mødre.

– Vi ønsket å videreføre aksjonen, nå i forbindelse med farsdagen. Det er mange fedre som har mange slips i skapet. Så ved at far kan gi et slips i anledning farsdagen, kan et barn bli vaksinert, sier Ingebretsen.

– Et flott tiltak
– Stivkrampe er en sykdom som årlig dreper i underkant av 50.000 barn og deres mødre. Mange kan hjelpes med små midler. En vaksine koster ti kroner, sier han.

Kiwanis samarbeider nært med kleskjeden Volt. De fire Kiwanisavdelingene på Sørlandet, i Kristiansand, Arendal, Tvedestrand og Risør har totalt samlet inn 385 slips. Samarbeidet med Volt innebærer at Volt betaler ti kroner i pant for hvert slips.

Aksjonen har gått sin gang på Facebook. Ingvild Moland ved Volt forteller at flere enkeltpersoner har vært innom og levert et slips.

– Dette er et flott tiltak, og så fint at vi i Volt kan være med å samarbeide om denne gode saken, sier hun.

600 millioner totalt
Kiwanis skal internasjonalt samle inn 600 millioner kroner som UNICEF skal benytte for å vaksinere hundre millioner barn.

Ingebretsen forteller at målet er å samle inn fire millioner kroner totalt i Norge i løpet av året. For å nå målet går det både en SMS-aksjon hvor man donerer 200 kroner for hver gang man sender en SMS til 2040. Aksjonen i forbindelse med morsdagen bidrog godt, og Ingebretsen sier Kiwanis nå kun mangler 800.000 kroner totalt på å nå målet.

Mottoet til Kiwanis som har cirka 1.300 medlemmer i Norge, er «Barn først og fremst». I Norge er det 63 klubber som årlig deler ut nærmere seks millioner kroner til humanitære prosjekter.

Tom Stiansen og Tom Høgli
Denne gangen har Kiwanis og samarbeidspartner UNICEF fått hjelp av tidligere alpinist og programleder Tom Stiansen og landsback Tom Høgli som spiller for FC København.

– Det fine med aksjonen er at en eneste SMS redder 20 barn, et slips redder 10 barn, sier Ingebretsen.

Kiwanis i Kristiansand er en av svært aktiv Kiwanisklubb. Klubben arrangerer hvert år båtmessen i Kristiansand i juni. Overskuddet går uavkortet til humanitære formål lokalt.

– Vi har støttet en lang rekke formål, det være seg Barnas Stasjon til Blå Kors, Kirkens Bymisjon og mye mer, sier Ingebretsen.

Kiwanis deler også ut Kiwanisdukken som gis til ulike barneavdelinger på sykehusene, og som gis til barn som er inne til behandling.

– I år gir vi samlet 4.300 dukker totalt, sier Rune Ingebretsen.