Annonse

Slik unngår du trafikkuhell på glatta


Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.no

Trygg Trafikk mener mange av oss sørlendinger har glemt ut basiskunnskapene fra kjøreopplæringen når det kommer til kjøring på glatta. Distriktsleder Ole Rath for Vest-Agder, oppfordrer folk til å ikke bare se på fartsgrensen denne vinteren.

– Du må tenke på at bremselengden blir påvirket av føreforholdene. Ofte kan det være snakk om minst en dobling av denne. Men hvis det er som i dag, der føret er nesten is, kan bremselengden være over fire ganger lengre, sier Rath til KRS247.

Distriktsleder Ole Rath, Trygg Trafikk Vest-Agder (Foto: Alf Otto Fagermo)

Distriktsleder Ole Rath, Trygg Trafikk Vest-Agder (Foto: Alf Otto Fagermo)

Han ber deg ikke om å ha det travelt og irritere deg over at bilen foran deg ligger et godt stykke under fartsgrensen.

– Det kan godt hende at han er den smarte bilisten som holder litt igjen, sier distriktslederen.

Glatta tok de fleste av oss på senga da den kom helt i starten av året og Rath tror også dette skyldes at det er lenge siden sist.

– Dette kom veldig fort og det ble vanskelig for brøytefolkene å holde seg ajour. Jeg merket selv at det ble ganske tøffe forhold. For snøen var slik at den la seg på dekkene, og da er det viktig at vi kjøper ordentlig stoff til å rense dekkene. Gripeevnen til dekkene blir mye bedre hvis du renser de godt, forklarer Ole Rath.

Han oppfordrer sørlandske bilister til å tenke seg minst to ganger om før de bestemmer seg for å bruke bilen på det glatte føret og tenke på at du iallfall skal følge den tresekundersregelen om å telle «1001-1002-1003».
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer