Annonse

Slik holder du nyttårsforsettene


Tor André Fjellstad (Foto: Ann Helen Gjerde)

Det er 4. januar, og mange er godt i gang med nyttårsforsettene sine. Noen skal ned i vekt, andre vil bli snillere mot andre, eller slutte å snuse.
Har du skaffet deg nyttårsforsett for 2016, er det jo flott hvis du klarer å holde det. Men hvordan klarer man det?

– Man må ha et realistisk mål for å klare nyttårsforsettet sitt, sier psykolog Tor André Fjellstad.

I følge psykologen gir det ingen god motivasjon hvis man blir skuffet over seg selv, man bør helst ikke være for streng.

– Det er også viktig at man ikke venter på at man skal bli inspirert. Men må heller ta en beslutning, og bare komme seg gjennom det, sier Fjellstad.

En amerikansk studie viser at rundt femti prosent av de spurte hadde nyttårsforsetter. Men det er ingen ny skikk å ønske seg endring ved det nye året.

– Nyttårsforsetter er et slags overgangsrituale mellom gammelt og nytt. Romerne holdt også på med dette, de ønsket hverandre gode ting, og ga hverandre gaver ved det nye året, sier han.

Hør flere tips her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer