KRS247.no

Henter værvarsel...

Slik blir starten på vinterferien

I dag kan vi vente oss vårtendenser i Kristiansandsområdet, og det er lite som minner om vinter ved kysten. I fjellet skal det være fint senvintervær i dag. Kanskje littegrann nattefrost i natt ved kysten, men plussgradene skal prege dagene forøvrig. Dog blir det gråere allerede i morgen.

– Natt til i morgen kan det bli minusgrader også på kysten. Ellers er det godt med varmegrader i helgen, forteller vakthavende ved StormGeo, Roar Teigen.

For de som skal til fjells og gå på ski, så er det et tips å pakke litt smurning som passer til nullføre. Teigen vil ikke fraråde folk å dra til fjells om det er noe de har planlagt.

– Det er jo bare å komme seg til fjells. Det er jo ikke masse snø i fjellet, men steder som Hovden har helt sikkert nok til at det bare er å tusle litt på ski. Temperaturene der òg kan vel til dels gå over null grader i helgen, særlig utover lørdag og søndag. Kanskje litt nedbør av og til i form av sludd, snø og kanskje korte perioder med regn. Ikke noe fantastisk vær i fjellet, med vind opp i kuling. Det er kanskje mest innevær akkurat i helgen i fjellet, konkluderer Teigen.

Når søndagen og mandagen kommer skal været holde seg vestlig med en del skyer, men temperaturene skal synke slik at det blir påfyll av snø særlig i fjellet.

– Heldigvis vil nedbøren som er ventet mot onsdag faller hovedsaklig som snø over ca 700 meter. Det er bra! En trenger mer snø i fjellet i forhold til påsken og ting som skal komme, sier meteorologen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/308180628″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]