Annonse

Slik blir starten på vinterferien


Hovden i finværet. | Foto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

I dag kan vi vente oss vårtendenser i Kristiansandsområdet, og det er lite som minner om vinter ved kysten. I fjellet skal det være fint senvintervær i dag. Kanskje littegrann nattefrost i natt ved kysten, men plussgradene skal prege dagene forøvrig. Dog blir det gråere allerede i morgen.

– Natt til i morgen kan det bli minusgrader også på kysten. Ellers er det godt med varmegrader i helgen, forteller vakthavende ved StormGeo, Roar Teigen.

For de som skal til fjells og gå på ski, så er det et tips å pakke litt smurning som passer til nullføre. Teigen vil ikke fraråde folk å dra til fjells om det er noe de har planlagt.

– Det er jo bare å komme seg til fjells. Det er jo ikke masse snø i fjellet, men steder som Hovden har helt sikkert nok til at det bare er å tusle litt på ski. Temperaturene der òg kan vel til dels gå over null grader i helgen, særlig utover lørdag og søndag. Kanskje litt nedbør av og til i form av sludd, snø og kanskje korte perioder med regn. Ikke noe fantastisk vær i fjellet, med vind opp i kuling. Det er kanskje mest innevær akkurat i helgen i fjellet, konkluderer Teigen.

Når søndagen og mandagen kommer skal været holde seg vestlig med en del skyer, men temperaturene skal synke slik at det blir påfyll av snø særlig i fjellet.

– Heldigvis vil nedbøren som er ventet mot onsdag faller hovedsaklig som snø over ca 700 meter. Det er bra! En trenger mer snø i fjellet i forhold til påsken og ting som skal komme, sier meteorologen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer