Annonse

Slik blir kunstsiloen i 2020


Illustrasjonsfoto: Mestres Wåge Arquitectes og MX_SI Architectural Studio

«Silosamlingen» ble i dag utropt som vinnerbidraget til hvordan den kommende kunstsiloen skal sees ut i 2020. Det er klart etter at arkitektkonkurransen ble avsluttet ved juryleder og ordfører Harald Furre i Kilden.

Det var hele 101 arkitektkontorer dom deltok i den første runden av konkurransen som ble utlyst i februar og i sommer var det bare seks bidrag igjen.

Bak vinnerbidraget finner vi arkitektkontorene Mestres Wåge Arquitectes og MX_SI Architectural Studio fra Barcelona.

«Silosamlingen tar sikte på å skape varierte byrom omkring kunstsiloen som gir det variert og sammensatt byliv der folk samles i byrom og bygninger med ulike karaktertrekk. Kunstsamlingene og kulturskole samles rundt siloen og har varierte rom der gjester samles for å oppleve og ta det i et mangfoldig kulturliv», står det i ingressen til vinnerbidraget.

I juryens begrunnelse kommer blant annet dette frem: «Ved en enkelt og kraftfullt grep demonstrerer prosjektet en krystallklar kombinasjon av arkitektonisk selvsikkerhet og ydmykhet for silobygget og oppgaven.»

Se hele vinnerbidraget her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer