Annonse

Forbrukerombudet: – Sleng på røret!


Illustrasjonsfoto: Pål Lomeland

Utenlandske svindlere klarer å manipulere nummervisningen på din telefon når de ringer. Det ser ut som et vanlig norsk mobilnummer, men når du tar telefonen er det et utenlandsk callsenter i andre enden. Forbrukerombudets oppfordring til de som blir oppringt er klar.

– Prøv å avslutte samtalen kjapt uten å si ja til noe som helst. Det er firmaer og organisasjoner som mottar krav uten å ha sagt ja til noe som helst, så da gjelder det å protestere, sier juridisk direktør i Forbrukerombudet, Frode Elton Haug.

Han er ikke overrasket over at svindlerne er kreative i sine metoder, men har ikke hørt om at de kan manipulere nummervisningen på folks telefoner.

– Det var en ny teknikk som vi aldri har hørt om tidligere. Det er jo noe vi ser når det kommer til svindel per telefon og internett, at det stadig dukker opp nye varianter.

– For produktet de forsøker å selge er forsåvidt godt kjent?

– Ja. Kataloger og denslags de forsøker å prakke på bedrifter og organisasjoner, dette får vi mange henvendelser om. Det er bare å slenge på røret og gjøre kontakten så kort som mulig, sier Haug.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer