KRS247.no

Henter værvarsel...

Forbrukerombudet: – Sleng på røret!

Utenlandske svindlere klarer å manipulere nummervisningen på din telefon når de ringer. Det ser ut som et vanlig norsk mobilnummer, men når du tar telefonen er det et utenlandsk callsenter i andre enden. Forbrukerombudets oppfordring til de som blir oppringt er klar.

– Prøv å avslutte samtalen kjapt uten å si ja til noe som helst. Det er firmaer og organisasjoner som mottar krav uten å ha sagt ja til noe som helst, så da gjelder det å protestere, sier juridisk direktør i Forbrukerombudet, Frode Elton Haug.

Han er ikke overrasket over at svindlerne er kreative i sine metoder, men har ikke hørt om at de kan manipulere nummervisningen på folks telefoner.

– Det var en ny teknikk som vi aldri har hørt om tidligere. Det er jo noe vi ser når det kommer til svindel per telefon og internett, at det stadig dukker opp nye varianter.

– For produktet de forsøker å selge er forsåvidt godt kjent?

– Ja. Kataloger og denslags de forsøker å prakke på bedrifter og organisasjoner, dette får vi mange henvendelser om. Det er bare å slenge på røret og gjøre kontakten så kort som mulig, sier Haug.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/221131364″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]