KRS247.no

Henter værvarsel...

Slåss for gatebarna i Manila

Heart4Kids hjelper årlig flere hundre gatebarn i Manila på Filippinene med det å faktisk være barn. Dette viste seg å være noe Oksa Muay Thai i Kristiansand kunne støtte opp om. Nå skal klubben samle inn penger til støtte for arbeidet som gjøres i Manila. 

– Vi startet for tre år siden. Målet var å hjelpe 50 gatebarn, men fikk så mye oppmerksomhet fra media at til slutt hjalp vi 1000 gatebarn, forteller Cechell Oftedal til KRS247.

Etter tre nye år er det leker, klær, mat og utdanning som hjelper flere hundre barn, og neste år skal tallet dobles fra 400 til 800 barn. Dette var noe som thaibokserklubben Oksa likte å lese om. De skulle likevel arrangere stevne på Kick i Kristiansand. Da kunne jo inntektene gå til noe positivt. Etter et kjapt møte mellom klubben, arrangørene og Cechell ble det klart at dette ikke skulle bli noe stress.

– Nå har det egentlig nesten gått av seg selv, forteller hovedtrener Brendan Moen fra Oksa.

Cechell vokste selv opp som gatebarn i Manila, og er overveldet over støtten som nå kommer inn.

– De hjelper å realisere drømmen til flere hundre gatebarn. Det er helt ubeskrivelig! jeg begynner å grine og hjertet eksploderer av lykke.

– Men dette er ikke bare samvittighetpenger fra noen som liker å denge løs på hverandre?

– Hehe, nei det er det absoultt ikke, svarer Brendan.

Han vet at de røffere kampsportene som thaiboksing og MMA har et rykte på seg, som har blitt bedre med årene.

– De fleste som ikke vet hva det innebærer eller kun har sett det verste av det verste på TV av proffe utøvere, lurer på hva dette er for noe. Men her kan du se; det er kontrollerte forhold, vi kjører ikke knockout mot hodet og sånne ting, det er flinke nye folk som har trent veldig hardt og så er de bestevenner etter kampen. Det handler om respekt og veldedighet, avslutter Brendan.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/292558489″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]