KRS247.no

Henter værvarsel...

– Slaget er tapt for denne gang

Arbeiderpartiets Mette Gundersen er skuffet over at bystyret i Kristiansand til slutt gikk inn for parkeringshuset under torvet. Hun ser få muligheter til å gjøre noe med vedtaket i fremtiden.

Mette Gundersen. | Foto: Arbeiderpartiet

Mette Gundersen. | Foto: Arbeiderpartiet

– Nå er også det neste bystyret juridisk bundet til dette vedtaket. Selvfølgelig er ingenting helt avgjort før spaden står i jorda, men med det vedtaket som er gjort vil en snuoperasjon fra et nytt bystyre nok føre til økonomiske krav til kommunen, forteller Gundersen.

Hun avviser ikke muligheten for at saken kan bli en het potet i valgkampen.

– Det kommer an på hva velgerne ønsker. Vi har til gode å møte de som er for denne byggingen, bortsett fra borgerlige politikere og utbygger, sier Gundersen.

En omgjøring av vedtaket er i utgangspunktet en dramatisk politisk avgjørelse. Gundersen mener man nå må vente på rapporter fra de arkeologiske gravingene rundt kirkeplassen. Hun kjøper ikke varaordfører Kristiansens argument med befolkningsveksten i Kvardraturen.

– Dette er et parkeringshus beregnet for handel, ikke for boliger. De fleste nye boliger i sentrum har parkeringsanlegg. Det er allerede vedtatt at det skal komme nye parkeringsplasser ved NSB-tomta, og vi har halvtomme parkeringsanlegg beregnet til handel per dags dato.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/211778707″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]