Annonse

Skyer og regn i vente – snø i fjellet


Gråvær og nedbør i vente. | Foto: Pål Lomeland

De varme og lune maidagene vi har nytt så langt i år, er snart omme. Allerede i dag kommer det inn kaldere luft fra nord, og utover uka skal et lavtrykk ved Island sende skyer i vår retning. Snøen gjør et kjapt comeback i indre strøk i morgen.

Det er ikke bare lystig lesning for de som liker sol og sommer. I dag er det allerede kjøligere enn det var forrige uke, og i morgen kommer det nedbør. Den kalde lufta gjør at vinteren får et siste kast i indre strøk.

– Det som skjer utover uka er at et lavtrykk vil utvikle seg sør av Island og bli liggende der. Et nedbørsområde i forbindelse med det vil strekke seg inn over Vest- og Sørlandet, forteller Beate Tveita fra StormGeo.

– Det betyr at allerede fra i morgen av blir en mer skyet værtype og det vil være utrygt for regn og regnbyger generelt frem mot helgen. Enkelte dager, som fredagen, ser det ut til at det kan bli litt lettere med perioder med sol, men da øker til gjengjeld vinden.

– Betyr det kjøligere været at man må finne frem vinterskoene igjen i indre strøk?

– Ja. Hvis man snakker om det neste døgnet, så kommer det inn litt regn på ettermiddagen fra nordvest. Da vil den nedbøren falle som snø i fjellet. Det er ikke snakk om masse nedbør, men det kan komme litt.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer