Annonse

«Skruen» kan bli rammet av streik


«Skruen» i Søgne - Foto: Peder Austrud på oppdrag av Metallbygg

Det er en overhengende streikefare for 800 bedrifter over hele landet. En av de som blir hardest rammet i Stor-Kristiansand, er Kristiansands Skruefabrikk & Mek Verksted AS, populært kalt «Skruen» som vil oppleve at over 60 av deres ansatte ikke kommer på jobb mandag morgen.

– Det gjenstår flere vanskelige spørsmål som partene har veldig motstridende interesser og syn på. Det er en mulig utgang at vi ikke får det til, men det er også en mulig utgang at vi får det til, sa riksmekler Nils Dalseide til NTB klokken 21 lørdag kveld.

Fellesforbundet tar nemlig ut 246 organiserte innenfor vår region fra og med klokken 06 søndag morgen dersom partene ikke kommer til enighet innen midnatt.

– En streik vil ramme arbeidsgiverne, noe vi mener er riktig. Den kan også ramme publikum på sikt, men i utgangspunktet skal den ramme arbeidsgiverne, forteller kommunikasjonsansvarlig Vidar Grønli i Fellesforbundet, som representerer arbeidstakerne i konflikten med Norsk Industri.

Det har kommet krav fra begge sider i konflikten, arbeidsgiverne har ment at oljenedtur, svak økonomisk vekst og økende ledighet er gode argumenter for et moderat oppgjør. Men arbeidstakerne er opptatt av at kjøpekraften opprettholdes og at ordninger rundt reisebestemmelser, spesielt da borteboertillegg ikke blir endret i deres disfavør.

Skulle de bli streik, vil følgende bedrifter bli berørt av de som er innenfor dekningsområdet til KRS247:

– Bilfinger Industrial Services Norway AS Avd Kristiansand – 25 organiserte
– Hansen Protection AS Avd Jens Sagen – 5 organiserte
– Hörmann Norge AS avd. Kristiansand – 6 organiserte
– Kristiansands Skruefabrikk & Mek Verksted AS avd Lund – 37 organiserte
– Kristiansands Skruefabrikk & Mek Verksted AS avd Søgne – 28 organiserte
– MHWirth AS avd Kristiansand – 3 organiserte
– Norisol Norge AS Avd Kristiansand – 3 organiserte
– Oceanering Rotator AS – 49 organiserte
– Oneco Sør AS – 24 organiserte
– OPS Mekaniske AS – 13 organiserte
– Pon Equipment AS Verksted Kristiansand – 13 organiserte
– Snøgg AS – 9 organiserte
– Stena Recycling AS avd Kristiansand – 12 organiserte
– Stiftelsen Bredalsholmen Dokk & Fartøyvernsenter – 19 organiserte

Se hele listen for hele landet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer