Annonse

Skjerper rutinene


Foto: Pål Lomeland

Kristiansand Kommune styrker nå rutinene for servering og tilberedning av mat på sykehjemmene, etter at Mattilsynet har påpekt mangler. Det melder kommunen på egne nettsider.

Mattilsynet har blant annet avslørt at mottakskjøkken ikke har risikovurdert alle serverings og mattilberedningsledd, og at det må utarbeides egne rutiner for oppvarming av mat.

Virksomhetsleder Anne Sofie Hellebø uttaler at det er ingenting som tyder på at manglene har ført til usikker mat.

Tilsynet er ikke ferdig, og det gjenstår flere sykehjem. Resultatene er ulike fra kjøkken til kjøkken. Dette er eksempler fra funnene som er gjort hittil:

  • Mottakskjøkken har ikke risikovurdert alle serverings- og mattilberedningsledd.
  • Det må utarbeides egne rutiner for oppvarming av mat, for eksempel beskrive internkontroll for å sikre at høy nok kjernetemperatur oppnås når middag varmes opp
  • Egne rutiner for nedkjøling av mat, blant annet for hvordan kjøle ned mat på en måte som sikrer at det ikke blir oppvekst av bakterier
  • Egne rutiner for oppbevaring av lettbedervelig mat. Blant annet bør en datomerke når for eksempel pakker med kjøttpålegg blir åpnet.



Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer



Legg igjen en kommentar