KRS247.no

Henter værvarsel...

– Skal vi få gode opplevelser, må vi kjøpe billetter

SOMMERPRATEN: For «bageren i byen», Espen Albert finnes det ingen steder som Kristiansand. Kristiansand er sommerparadiset han ikke reiser i fra når han har ferie. Han mener byen har alt man kan drømme om når det er sommer.

– Jeg ville fått dårlig samvittighet å betale i dyre dommer for å reise vekk fra byen. Sommeren er så fin i Kristiansand at den må nytes her, sier Albert.

Dampbageriet ble etablert i 1862, og selve bakeriet og hovedutsalget ligger fortsatt i Bryggebakken. Selv om sommeren er hektisk i ett av landets eldste bagerier, så tar Espen Albert seg tid til litt ferie.

– Ja, han gjør det. Det er veldig travelt for oss på sommeren, for Kristiansand er en veldig populær ferieby. Vi selger mye og produserer mye. Men jeg har alltid klart å ta to til tre uker ferie på sommeren og det synes jeg er veldig viktig. Jeg er veldig glad i å være på sjøen, om det er i sjekta eller ved sjøen. Jeg jobber mye resten av året, så om sommeren må man stoppe opp litt og ta seg tid til seg selv

For Espen er sommeren tid for skjærgårdsturer i tresjekta, og det er også tid for lek, og hygge. Albert er også flink til å benytte seg av det som byen har å by på av konserter og festivaler, noe han ikke alltid syntes byens befolkning er like flinke til.

Han blir til tider provosert over at så mange sitter på gjerdet og venter for å se været an, noe Sting konserten på Odderøya var ett godt eksempel på.

– Dersom byens befolkning ønsker store artister til Kristiansand, og ett godt kulturtilbud, så må man kjøpe billetter når de blir lagt ut, og ikke samme dagen, sier Albert.

Selv om disken på Dampbageriet frister med den ene søtsaken etter den andre, så blir det ikke «12-øres» på bordet sommeren igjennom. Noe søtsaker koser han seg med, men ellers blir det mye grillmat på menyen på varme, og fine dager.

Han lever godt med å få æren for maten, selv om han ser at det nok kan føles urettferdig for den som har gjort det meste av jobben.

Hør hele sommerpraten her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/215675967″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]