Annonse

Skal gifte seg så snart han finner «han»


| Foto: Privat

Kai Steffen Østensen fra Åpen Folkekirke er glad og lettet over kirkemøtets vedtak om å innføre likekjønnet vigselsliturgi. Han respekterer mindretallet som stemte mot forslaget, men understreker at vedtaket som er gjort er så bindende det får blitt i kirken.

– Nå har vi skapt en kirke som er åpen for alle, som inkluderer alle og så har vi satt en strek over den mørke historien kirken tidligere har hatt. Det er godt å vite at vi har skrevet kirkehistorie og norgeshistorie på samme dag, sier Østensen.

Vedtaket som er gjort, er at kirken skal ha vigselsliturgi for kvinne og mann, samt at den skal implementere en liturgi for likekjønnede par. Den liturgien skal kunne brukes av alle som vil, også de parene som ikke er likekjønnede.

– Nå kan vi invitere alle inn i kirken og si at alle er like mye verdt og alle har like mye lov til å være med å feire både kristendommen, Jesus og det å få lov til å elske en annen person. Det er veldig deilig. Sånn skal det være, sier Østensen.

Han skal nå, så snart han har funnet seg en ektemake, reservere kirke og vie seg.

– Så fort jeg finner «han», skal jeg gjøre det! Det er virkelig planen, humrer han.

Hør hva Østensen sa fra talerstolen på kirkemøtet og til Radio Sør i lydklippet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer