KRS247.no

Henter værvarsel...

Sjøen er terapi for meg

SOMMERPRATEN: Jarle Holseter ble som ung gutt utsatt for seksuelt misbruk. Jarle ble misbrukt av en voksen sambygding over en to års periode. I tiden etter overgrepene har livet vært en berg og dalbane, og Holseter vil aldri bli ferdig med det han opplevde. Men han har lært å leve med det.

I dag jobber han med å hjelpe andre menn som utsettes for overgrep via organisasjonen, «Utsattmann». Han jobber for at det skal bli mer åpenhet rundt misbruk av menn, og at dette ikke skal være så tabubelagt i samfunnet. Jarle ønsker å vise at med riktig behandling, og bearbeiding, så er det fullt mulig å leve ett godt liv. Selv om pågangen av henvendelser er stor om sommeren fordi AS Norge tar ferie, så sørger Jarle for å ta noen dager innimellom der han prøver å tenke på andre ting enn jobb.

– Jeg er utrolig glad i havet. For meg er en perfekt sommerdag er når jeg kan tusle ned i båten, ha med kjølebagen, tøffe ut Lundeelva, og finne en holme i skjærgården hvor jeg kan nyte sommerdagen i fred, og ro. For meg er båt, og skalldyr det beste med sommeren. I båten har jeg alltid med meg fiskestanga. Sjøen er terapi for meg, sier Holseter.

For Jarle Holseter så er Høllen hans syden paradis. Han synes Høllen er flott hele året, men spesielt om sommeren med alle turistene, og det yrende livet. Han benytter seg nok ikke like mye av de ulike arrangementene som går av stabelen om sommeren. Det var nok mer før. Nå setter han mer pris på stillheten.

– Jeg setter  mye mer pris på fred og ro nå enn tidligere. Stillheten er fantastisk. Det å sitte på en holme sammen med kjæresten eller sønnen min, og høre måkene skrike er noe jeg setter veldig stor pris på. Dette sammen med god sommermat selvsagt. Vi griller mye, og kanskje litt for mye til tider. Grillmat kan jeg faktisk bli lei, men skalldyr som krabber og reker, det er det ikke mulig å bli lei. Skalldyr og grillmat er det som gjelder om sommeren, og så får heller grandiosaen komme på bordet til høsten.

Hør hele sommerpraten med Jarle Holseter her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/215835574″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]