Annonse

Sivilforsvaret styrker beredskapen lokalt


Foto: www.sivilforsvaret.no

Sivilforsvaret etablerer seks mobile forsterkningsenheter som kan sendes rundt i hele landet ved store og komplekse hendelser. En av disse plasseres i Kristiansand.

Det er direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap (DSB) som skriver dette på sine nettsider.

– Vi har stor tro på konseptet og mannskapene kommer til å være et viktig bidrag ved store branner, flommer, leteaksjoner, ekstremvær og naturkatastrofer, sier Arnstein Pedersen, som er fungerende sjef for Sivilforsvaret i Norge.

De nye enhetene skal plasseres i Trondheim, Tromsø, Bergen, Oppland, Kristiansand og Bodø i perioden 2015-2017.

Enhetene er satt opp med to avdelinger. Den ene avdelingen spesialiserer seg på telt, lys, varme, samband og strøm, mens den andre avdelingen spesialiserer seg på stor pumpekapasitet for brannslokking, lensing og transport utenfor vei. Hver avdeling er satt opp med 24 tjenestepliktige. Avdelingene er en del av den ordinære sivilforsvarsstyrken.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar